maandag 6 juli 2015

Water sites

Met de site Ons Water worden we bewust gemaakt van het feit dat schoon, veilig en voldoende water niet vanzelfsprekend is.We zullen de komende jaren meer moeten doen en meer moeten investeren om Nederland te beschermen tegen water. Maar ook om te kunnen blijven genieten van water. En om onze watervoorraad op orde te houden.

Het lijkt heel gewoon dat er altijd schoon drinkwater uit de kraan komt. Dat we allemaal veilig zijn achter onze dijken en duinen. We hebben het ook goed geregeld. Maar het is nooit af, en het is niet vanzelfsprekend.

Op de site vind je voorbeelden van projecten waar we aan schoon en veilig water werken. Tips voor waterbelevenissen. En bijzondere waterverhalen van mensen die in hun dagelijkse leven met water bezig zijn. Er komen steeds nieuwe projecten, tips, belevenissen en waterverhalen bij.



De site watereducatie is het portal voor het onderwijs op het gebied van water met o.a de watermanager een serious game voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. De game bestaat uit twee modules: “Het Rivierengebied” en “De Zeeuws-Hollandse Delta”. In de game zitten leerlingen zelf aan de knoppen. Ze nemen de rol aan van watermanager, en moeten op zoek gaan naar een optimale oplossing voor watervraagstukken in deze twee gebieden. Dit kunnen ze doen door maatregelen aan te klikken en de effecten van die maatregelen te evalueren. Hoe beter ze het systeem inrichten, hoe meer punten ze krijgen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten